Сводник отвлече и преби момиче, за да стане проститутка

Снимка: Архив

Криминално проявен е отвлякъл непълнолетно момиче от северозападно село и се опитал с бой и заплахи да го превърне в проститутка. Момичето е било спасено случайно от полицейски пост при рутиннна проверка на път край Лом, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. 21-годишният Георги Т. от врачанското село Борован отмъкнал в събота насила 17-годишната С.И. от село Баница и я завел в къщата на свои приятели в село Комощица край Лом.

Там апашът поискал от момичето да започне да проституира, но то отказало категорично. Тогава сводникът пребил девойчето с юмруци и електрически кабел. В понеделник апашът натоварил момичето в автомобил „Опел Кадет”, шофиран от неговия приятел Петър С. /51 г./ от Борован, и поели към Врачанско. Полицаи обаче спрели колата за проверка в село Септемврийци.

Докато униформените преглеждали документите на водача, С. И. успяла да се изскубне от похитителя си и разказала на пазителите на реда за отвличането, побоите и опитите да бъде превърната в проститутка. Служителите на МВР арестували Георги Т., а жертвата му била транспортирана до болницата в Лом. Там медиците установили, че момичето е цялото в синини и рани и му издали медицинско свидетелство. По случая е образувано досъдебно производство за склоняване към проституция, за което законът предвижда до три години лишаване от свобода.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право