Полицаи с дрегер при бойци от СК "Шуменска крепост"

Деца разказаха за невнимателни шофьори

Полицаи гостуваха с дрегер и полезна лекция за вредата от употребата на наркотици и алкохол на бойците от Спортен клуб "Шуменска крепост". На срещата по инициатива на треньора на тима Галин Методиев, който беше и рожденик, присъстваха комисар Йордан Дунаков, началник отдел "Охранителна полиция", гл. инспектор Веселин Георгиев, шеф на "Пътна полиция" и ст. инсп. Румен Стоянов.

Униформените обясниха на децата как да се пазят от дрогата, като разясниха, че често дилъри използват за незаконната си дейност именно такива, които нямат криминални прояви. "Пазете се от непознати, които ви обещават да изкарате пари набързо, защото те със сигурност ще бъдат спечелени по незаконен начин", обясни Стоянов.

Гл. инспектор Георгиев им показа как се тестват водачите. Пробата с дрегер на Теодора Иванова беше отрицателна. Пред пътните полицаи децата пък, споделиха ситуации от ежедневието си, на които са ставали свидетели. Разказаха за шофьори, които не им дават предимство на пешеходни пътеки и за такива, които според тях карат бързо и неразумно в града.

"Когато станете свидетели на такава ситуация ни помогнете да намерим нарушителя. Обадете се на телефон 112 и съобщете. Нетърпимостта ви към нарушенията сега, ще ви помогне да станете добър водач", насърчи ги комисар Дундаков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони