Полицаи ще ескортират рейса на „Локо” от „Лаута” до стадиона в Коматево за пловдивското дерби с „Ботев”

Взривоопасният мач ще се играе без публика и при закрити врати заради наказание на „канарчетата” от БФС

Областната дирекция на МВР-Пловдив ще предприеме всички необходими мерки за опазване на обществения ред във връзка с градското футболно дерби между „Ботев” и „Локомотив”, което е тази неделя от 17.30 часа на стадиона в квартал „Коматево”, съобщиха от пресцентъра на полицията под тепетата.

Взривоопасният мач ще се играе при закрити врати и без публика заради наказание на жълто-черния клуб, наложено от Дисциплинарната комисия на БФС. Достъп ще имат само определени длъжностни лица, като за пропусквателния режим на стадиона в Коматево са ангажирани служители от частна охранителна фирма.

Предвидено е автобусите на двата футболни клуба да бъдат паркирани пред административната сграда на спортния комплекс „Ботев 1912” в Коматево, като този на гостуващия отбор „Локомотив” ще се съпровожда от полицейски служители преди и след приключване на срещата по маршрута му от стадион “Лаута”. Представители на Областна дирекция на МВР – Пловдив и двата футболни клуба са съгласували съвместните действия и необходимите мерки за недопускане на нарушения на обществения ред във връзка със спортната среща. Привържениците и на двата отбора са изразили готовност за организирано гледане на мача извън стадиона, съответно на общински паркинг северно извън комплекс “Ботев 1912” в квартал “Коматево” и в района на спортна база “Лаута”. На територията на Пловдив е създадена организация мобилни полицейски патрули да реагират на всеки подаден сигнал за нарушение на обществения ред.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ