Полицай пострада от кол в ромско меле в Шумен

Снимка: Архив

Забележка за силна музика в основата на боя

Трима мъже от ромската махала на Шумен са задържани след скандал и побой на ул.“Седма“ в понеделник. При разделяне на тълпа от над 20 души е пострадал и полицейски служител, съобщават от ОДМВР-Шумен.

Сигналът за ромско сбиване постъпл до полицията към 20,30 часа. На телефон 112 било алармирано, че има непосредствена заплаха от извършване на убийство. Към ул.“Седма“ са били насочени три полицейски екипа. След пристигане на място униформените заварили група мъже да се бият и предприели мерки за разделяне. Ситуацията била овладяна, оказало се, че повод за възникване на скандала между съседи е силна музика. Едните слушали силно, а на другите това не им се нравело.

При изпълнение на служебните си задължения е пострадал 26-годишен полицай от РУ-Шумен, който бил ударен с кол по крака. След преглед в МБАЛ-Шумен били установени разтегнати връзки на глезен. Задържани за трима мъже - Г.Г./25г./, Х.Г./39г./ и Г.Ш./24г./. За причиняване на телесна повреда на длъжностно лице е образувано досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право