Полицаят заплашвал военния преди смъртта си (обзор)

Съдът остави Ангел Желязков в ареста

Полицаят Добромир Лазаров се е заканвал с убийство на военния командос Ангел Желязков преди смъртта си. Това каза адвокат Красимир Елдъров, който защитава задържания младши сержант от 68-а бригада “Специални сили”. Една от заканите е била: “Педерастче малко, ще те убия!”. Пловдивският военен съд остави в ареста Ангел Желязков. Той е обвинен, че е убил с нож Лазаров. В неделя вечерта полицаят, който живее в Сопот, отишъл в Пловдив при военния. Поводът бил да се разберат за сърцето на дознателката Люба Алексова от РУ-Карлово. При сбиването Лазаров бе намушкан смъртоносно.

Вечерта на нападението Лазаров се обадил на Желязков и го заплашил: “Къде си, ще те трепя!”, твърди адвокат Елдъров. Според него военният му отговорил да не идва, защото не искал конфликти. Адвокатът каза, че командосът е извадил нож, за да се защитят с дознателката, която била с него. След намушкването полицая оказал помощ на Желязков, каза адвокатът. Тогава Лазаров казал на военния: “Какво направи, бе човек?”, а командосът отвърнал: “Нали ти казах да не идваш, опропасти ми живота”. Според прокурор Ангел Узунов до момента имало само едно доказателство за отправена закана за убийство от полицая, която била на 17 или 18 май.

“Не съм имал намерение за конфронтация, опитвах се всячески да я избегна. Действах при самозащита. Съжалявам за случилото се”, каза и Ангел Желязков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право