Полицейска обсада в новогодишната нощ

Издадени са забрани за пиратки по площадите

Драконовски мерки за сигурност в големите градове, където се очаква струпване на

празнуващи

Засилено полицейско присъствие ще има навсякъде в страната, където на 31 вечерта ще се струпат хора за посрещането на новата 2017 г., съобщи оперативното ръководство на МВР по време на брифинг на ведомството.

В същото време проверка на “Труд” в големите общини показа, че от полицията и местните управи вече са започнали да затягат мерките, които ще доведат до обсада на предстоящия празник.

В Пловдив е издадена забрана за паленето и хвърлянето на пиратки и бомбички на площад “Стефан Стамболов”, където ще се проведе празничният концерт. В навечерието на 31.12. експертите от отдел “Криминална полиция” разпространиха куп съвети към пловдивчани за тяхната безопасност и намаляване на домовите кражби. Да не обявяват намерението си в социалните мрежи или пред много хора, че ще пътуват извън града и т.н.

В Бургас преди тържествения концерт щателно ще бъде проверен площад “Тройката”, където ще се състои тържеството. Работят всички видеокамери в града, полицаи ще патрулират по улици и пешеходни зони. За сигурността ще бдят и много цивилни полицаи.

Засилени мерки за сигурност ще има на пл. “Независимост” във Варна. Купонът ще започне в 22,30 ч. Преди това на подстъпите към площада ще бъдат разположени импровизирани КПП-та, на които ще дежурят униформени. Целта е да не се допускат пияни, агресивни и дрогирани хора.

В Монтана на Нова година ще има засилено полицейско присъствие около и в местата, където се провеждат увеселения, тържества и религиозни служби. Банки, големи търговски вериги и фирми с инкасо дейности са предупредени да бъдат бдителни.

На столичния площад “Ал. Първи Батенберг” ще се влиза през десет пункта. Там основно ще се следи за граждани в явно нетрезво състояние и да не се внасят стъклени бутилки с алкохол и пиротехника. Зоната около мероприятието ще се обезпечава на 2 периметъра, като на всички подстъпи на входно-изходните улици, които са към събитието, ще бъде поставена тежка моторизирана техника.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България