Полицейска хайка с куче залови 16-годишен опасен апаш

Полицаи от Вършец разгърнаха специализирана операция, за да заловят невръстен крадец, подлудил района с кражбите си и обявен за издирване в цяла България.

След серия удари в последните седмици по къщи и магазини в селата Долна и Горна Бяла речка криминалистите установили, че кражбите са дело на 16-годишния Стефан Г. Тинейджърът от години обирал домове и магазини в района и бил изпращан в Трудово-възпитателни училища, но бягал, връщал се в родния край и отново започвал престъпните си набези.

Само през последните месец-два Стефан бил извършил около 15 кражби в двете села като задигал пари, храна и техника, която продавал  в София. Опитите да бъде открит и заловен непълнолетния крадец се проваляли. Той се криел в запустели къщи из балканските села и когато оставал без храна и пари, отново нахлувал по къщите. Затова полицията започнала масирана спецоперация, в която се включило и следово куче.

Между 1 и 5 декември пазителите на реда претърсили района и накрая открили и заловили  момчето. То е задържано за 24 часа. Част от откраднатите вещи са намерени и иззети. Работата по случая продължава Районното управление на полицията във Вършец.

Стефан Г. е издирван за кражби на териториите на още две дирекции на МВР и вероятно ще им бъде предаден за разпити, заявиха криминалисти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право