Полицейски автомобил катастрофира при гонка в Благоевград

Няма пострадали при инцидента

Полицейски патрул към 01 РУП-Благоевград се натресе в предната шофьорска врата на лек автомобил марка "Мазда",докато преследва друг автомобил. Пътният инцидент стана снощи около 22:00 часа на ул.Славянска в Благоевград.

Полицейският автомобил преследвал друг заради съмнение, че водачът управлява пиян. Предполагаемият нарушител след като вижда полицаите, дава пълна газ и бяга, но патрулът започва преследване по улиците на града.

Гонката завършва злополучно, тъй като на кръстовище излиза лек автомобил „Мазда 3”, който отнема предимството на полицейския автомобил. Без спирачен път той се врязва в лявата предна врата на „Мазда”-та. Водачът на патрулката, който е на 29 години, се удря във волана, а колегата му в предното стъкло.

Шофьорът на преследвания автомобил е избягал, но полицаите са видели регистрационния му номер. Работата по случая продължава, водачът му се установява. Двамата полицаи - на 29 и 39 години, са прегледани в МБАЛ-Благоевград, направеният преглед не е установил сериозни травми и са освободени.

Водачът на "Мазда"-а, отнел предимството на полицаите, също не е пострадал.

От удара са нанесени материални щети на двата автомобила.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България