Полицейски гонки на дрогиран шофьор и моторист без книжка

Снимка: Архив

Полицаи са гонили по улиците на Варна като в екшън филм кола с дрогиран шофьор и моторист без книжка. Лек автомобил"Фолксваген" не спрял за проверка в близост до централно кръстовище и отпрашил за изхода на града, съобщиха от ОД на МВР.

Инцидентът станал около 23 ч. в четвъртък, като преследването продължило 17 минути. Патрулката многократно подавала звукови и светлинни сигнали за спиране. Най-накрая колата-беглец била спряна на магистрала"Хемус", след отбивката за село Слънчево. Полицаите установили, че 21-годишният шофьор е бил надрусан, без свидетелство за провоспособност, отнето му с принудителна административна мярка за неплатени глоби в размер над 3100 лв. Оказало се, че същата вечер дрогираният шофьор напълнил резервоара с гориво за 40 лв. на бензиностанция в града, без да плати. Той е задържан за 24 часа заедно със спътниците си на 22-23 години и непълнолетно момиче.

При друга гонка същата вечер е бил преследван моторист. Той минал на червено през централно кръстовище и отказал да спре при подаден сигнал от полицаите. По-късно е хванат нарушителят, който се оказал на 19 години от Аксаково и никога не е имал книжка да управлява мотор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони