Полицейски оръжейник заловен при сделка с 2000 патрона (обзор)

Антимафиоти заловиха оръжейника на полицията в Кюстендил да изнася и дава за продан на черно служебни патрони, съобщиха източници на „Труд”. Новината излезе и в местните сайтове, но до късно вчера от МВР мълчаха по случая.

Акцията била на местните агенти на ГДБОП във вторник на бензиностанция край града. В момент на сделка с 2000 патрона е бил задържан бившият сержант Радостин Н., по прякор Тината. Боеприпасите били продавани в частен оръжеен магазин, но вчера не стана ясно в кой град. Според регионалния вестник „Струма” Тината е 40-годишен и с 20 години служба в полицията, като досега никога не е бил хващан за нередности.

Веднага след залавянето на оръжейника била назначена пълна ревизия на пушкала и боеприпаси в Областната дирекция на МВР в Кюстендил. До вчера не стана ясно какви са резултатите от нея. Служителят на МВР е в ареста за 72 часа. Вчера се очакваше прокуратурата да поиска от съда да го остави за постоянно зад решетките.

Разследването по случая се води от следствието в града, а не от полицията, като се смята, че това не е единствената сделка на Тината с изнесено служебно имущество.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право