Полицейски шеф опроверга МВР-министъра

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Оборва мотивите на Пламен Узунов, с които той предложи за отстраняване бившия главсек Георги Костов

Можел да каже само хубави думи за Костов

Бившият директор на областната дирекция на МВР във Видин Константин Джунински обявил, че отстраненият главен секретар на ведомството Георги Костов никога не го е принуждавал или притискал да подаде оставка, съобщава в новия си брой вестник „Ние“.

Именно оказван политически натиск от страна на Костов върху петима областни полицейски шефове бе основният мотив, с който служебният вътрешен министър Пламен Узунов го предложи за отстраняване на президента Румен Радев. Държавният глава уважи аргументите на Узунов и Георги Костов бе освободен от поста си в средата на февруари.

Според Джунински през периода на съвместната си работа с Костов ексглавният секретар му помагал и не е позволявал върху професионалната им дейност да има какъвто и да било натиск.

Полицаят категорично е заявил, че никога не е подавал нито устен, нито писмен сигнал за публично тиражираните обвинения срещу главния секретар Георги Костов, защото никога не е имало основание за такова нещо.

Константин Джунински добавил, че може да каже само хубави думи за професионалните качества и коректно отношение на Костов към него и към дейността им като служители в МВР.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право