Полицията арестува Боце след взломна кражба в Банкя

Трима криминално проявени мъже са задържани при полицейска операция на служители на сектор “Престъпления против собствеността” - ГДНП и техни колеги от СДВР. В.С./40г./, П.Д./42г./ и Б.С./43г./ - с прякор Боце, са заловени непосредствено след извършена взломна кражба на техника и бижута от частен дом в Банкя, съобщиха от МВР.

В хода на разследването е установено, че тримата се придвижвали с лек автомобил „Субаро“ - обект на престъпление през 2013г., извършено на територията на столицата. При последвалите процесуално-следствени действия в автомобила и жилищата на задържаните са открити инструменти за взломяване, подправени регистрационни табели и други. Криминалистите иззели и пет автомобила, ползвани от задържаните. Образувано е досъдебно производство, на тримата са повдигнати обвинения за престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 3 от НК. С определение на Софийски районен съд им е наложена постоянна мярка “задържане под стража”.

Продължава работата по изясняване съпричастността на мъжете към извършени множество кражби от домове на територията на Банкя, Панчарево, Драгалевци, Симеоново, Бояна, Малинова долина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право