Полицията във Франция арестува 35 души след безредици по време на протест в Париж

Полиция, Париж

Френската полиция съобщи, че е арестувала 35 души, след като са избухнали безредици по време на протест на азиатската общност в Париж. Причина за недоволството е убийството на китайски гражданин от полицията.

По данни на силите на реда във френската столица около 150 души „от азиатската общност“ са се събрали пред полицейски участък в града. По време на сблъсъците трима полицаи са пострадали леко, а един полицейски автомобил е бил повреден.

Протестът идва, след като в неделя вечерта служител на реда застреля китайски гражданин. Според източници полицията е била повикана в дома на жертвата след сигнал за семеен спор. Убитият е нападнал с нож полицай, който също е бил ранен. Негови колеги са открили стрелба по китайския гражданин, който е загинал.

Адвокатът на близките на жертвата обаче твърди, че не е имало нападение с нож, а съседите са повикали полицията, след като са чули викове. Семейството на убития също така твърди, че силите на реда са нахлули в дома им и са открили стрелба без предупреждение.

Това е поредният сигнал за полицейско насилие през последните няколко месеца във Франция. Масови протести имаше, след като в началото на февруари полицията задържа със сила 22-годишен чернокож младеж, за когото има съмнения, че е бил сексуално насилен по време на ареста.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа