Полицията върна 22 000 лева на баби, обрани от телефонни измамници

Служители на полицията в Монтана върнаха на три възрастни жени спестяванията им, които „ало” апаши отмъкнали през лятото. Пенсионерките благодариха на служителите на реда и поискаха измамниците да бъдат наказани строго, за да не страдат и други като тях. Стариците от Монтана и района попаднали в мрежите на мошениците през юли и август тази година.

Схемата на измамниците била една и съща – първо се обаждал мъж, който се представял за майор от МВР и искал съдействие за залавяне на банда опасни престъпници. После със зъл глас звънял апаш, който искал от жените много пари и заплашвал, ако не ги дадат, „ да режат уши и вадят очи”. Пенсионерките измъквали от гардероби и теглили от банка спестяванията си и ги хвърляли в кошчета по улиците на областния град.

Сред обраните била и 74 годишната Найда Апостолова от село Войници, която оставила в кошче край болницата в Монтана 1200 лева. В средата на август след поредния удар на „ало” апашите полицията залови мулетата им Петър Р. /37 г./ и Асен Р. /17 г./ от Вършец. В двамата куриери и колата им бяха открити 21 670 лева, 310 долара , златни накити и мобилни телефони. След изясняване на част от измамите полицията върна на три от измамените пенсионерки 21 700 лева.

Баба Найда прибра своите 1200 лева със сълзи на очи и заяви „Благодарна съм на всички, които направиха това за мен. Това е чудо! Нека измамниците бъдат наказани с цялата строгост на закона, защото не съм само аз. Много хора пострадаха. Живи и здрави да са полицаите, които спасяват излъганите.”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право