Полицията в акция "шофьори във фейсбук"

1000 брошури ще бъдат раздадени на първо време в Шуменска област

Шуменската полиция започна акция за шофьори, които карат автомобилите си и комуникират по мобилните телефони - разговарят, пишат съобщения или редят статуси във фейсбук. Освен че ще ловят нарушители, катаджиите ще раздадат и 1000 листовки с предупредително съдържание. Те са отпечатани със съдействието на шуменската фирма "Алкомет".

Във вторник три екипа спираха водачи на бул."Мадара" в Шумен, проверяваха готовността им за зимата, следяха за телефони и връчваха брошури.

От началото на годината в Шумен са засечени 164-ма водачи, ползвали мобилен телефон по време на управление на МПС без устройство "свободни ръце". Санкцията е 50 лв. глоба и минус 6 контролни точки. В цялата страна данните също са стряскащи - установени са 8 077 водачи да говорят и шофират.

"Прави впечатление, че в Шумен зачестяват случаите, при които водачи при управление на коли използват мобилните телефони за разговори, за писане на SMS, за влизане в социалните мрежи. Това е предпоставка да се случват тежки катастрофи", каза гл.инспектор Мирослав Миронов от КАТ-Шумен. Няма нито един разговор, който да не може да бъде отложен, освен ако не е към телефон 112, категорични са униформени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България