Полицията в Бургас: Актове за 11 души, играли карти в едно помещение

Снимка: Pixabay

Общината осигурява тестване на спешните медици

Община Бургас осигурява тестване на служителите в бургаската Бърза помощ. Те са приблизително 100 души - медицински и немедицински персонал. На два пъти през следващите дни ще им бъдат направени ПиСиАр тестове, за да се установи има ли положителни проби за коронавирус при тях. Това съобщи кметът на Бургас Димитър Николов след заседание на Общинския кризисен щаб.

Беше взето решение да се обезпечат и петте диализни центъра на територията на област Бургас, държавни и частни, тъй като 200 пациента ползват техните услуги постоянно. Заради високия риск от заразяване на медицинския персонал, а той е изключително ограничен и често в пенсионна възраст, Щабът реши изцяло да ги обезпечи с предпазни материали и дрехи.

За последните 24 часа имаме 7 съставени актове и установени 5 случая на лица, неспазили условията на карантина, заяви старши комисар Радослав Сотиров, директор на ОД на МВР.-

"Засилваме мерките, защото преди час ми докладваха нещо, което е недопустимо - в помещение 11 човека се събрали и играят карти. Ще бъдат съставени актове на всички тях и съответно отново преписката утре ще бъде докладвана в Районна прокуратура - Бургас.

В петък изследвахме процент от служителите, които работят с граждани пряко, а именно от Български документи за самоличност, Дирекция Миграция, Пътна полиция, служители от КПП-та, които сме обособили, а също така пряко работещи в кв. "Победа". Всички тестове са отрицателни на 100 %. Това е важно за успокоение на хората и колегите, които извършват проверките.", каза още комисарят.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България