Полицията в Монтана разпитва търговци на гласове

Журналистическо разследване разкри нови схеми на изборни дилъри в района на Монтана. В село Лехчево дни преди изборите подставено лице се среща с мъже, представящи себе си като опитни в търговията с гласове, съобщи БТВ. Казва им, че представлява партия, участваща в евровота. Офертата им не закъснява.

"Аз си имам мои структури. Аз съм се занимавал 25 години. Медковец, Ракево. Отивам там и върша работа. Готово", заявява Методи, известен в Лехчево като Близнака.

Той е шофьор на училищен автобус, но започва активно звънене по телефоните за събиране на вот. Търси помощ за гласове от други точки в района. В офертата за продажба на гласове се включва и племенника на Методи - Милен, който твърди, че "държи" още гласове. Голяма част от жителите на Лехчево вече били купени от други партии.

"Всеки гледа да дръпне сега и парите са дадени. Тука са дадени, абсолютно... не от вчера, от оня ден са дадени парите", разкрива Милен.

Накрая се достига до уговорка за 50 лева на човек. Както и бонус от 20 лв. за дилъра за всеки осигурен глас. Предварително се дават и пари за допълнителни разходи. Списъци не се водят и се говори не за гласове, а за картофи.

Полицията в Монтана води разпити.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право