Полицията в Монтана ще гони с мощни джипове мигранти и селски апаши

Шефът на ОД на МВР Монтана ст. комисар Чавдар Антонов връчи ключовете на новите джипове на шофьорите и машините поеха към Районните управления на полицията.

32 високопроходими нови автомобила получиха Областната дирекция на МВР в Монтана и Зоналното жандармерийско подразделение за противодействие на мигрантския натиск и престъпността в малките селища. Новите служебни коли са част от 341 нови джипа, които бяха разпределени на 9 областни дирекции в страната, на чиято територията има сухоземни външни за Евросъюза граници.

Возилата от марките „Фолксваген Тигуан” и „Грийт уол”са оборудвани с комуникационен терминал ТЕТРА, система за автоматична идентификация на регистрационните номера на МПС, таблетно устройство, светлинно звукова система, конуси и разтегателни бариери. 17 от джиповете бяха разпределени в Районните управления на МВР в Монтана, Вършец и Берковица, а 15 от новите возила влязоха в автопарка на жандармерийското звено в Северозапада. „Машините са мощни, система 4Х4 и ще могат да обхождат не само граничните райони, но и най-далечните и трудно достъпни села и ще помагат както в борбата с трафика на мигранти, така и в противодействието на битовата престъпност”, каза директорът на ОД на МВР – Монтана ст. комисар Чавдар Антонов.

Според криминалистите тази година в област Монтана няма задържани мигранти и трафиканти, но има засилване на натиска на гръцката граница, а шофьорите на нелегалните пришълци стават все по-арогантни и не се подчиняват на сигналите за проверки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право