Полицията в Пловдив бори телефонните измамници с листовки в големите търговски обекти

Ежедневните случаи на ужилени от телефонни измамници пловдивчани принудиха полицията в града под тепетата да предприеме нов ход в борбата с „ало” бандитите. В Четвърто РУ на МВР-Пловдив, което покрива голяма част от центъра на града под тепетата, напечатаха и разлепиха из всички големи търговски обекти предупредителни листовки.

20pl4004-2В тях служителите на реда призовават гражданите по никакъв повод да не предоставят пари на непознати лица след телефонно обаждане и допълват, че най-честите схеми за измама са "провеждане на полицейска операция и необходимост от предоставяне на сума, която ще послужи за задържане на извършителите", "спешна операция на близък", "капаро за закупени климатици или друга техника" и др.

От полицията уточняват още, че при осъществяването на функциите си органите на реда не използват парични средства, предоставени им от граждани. „При получаване на обаждане с искане на пари в брой, гражданите незабавно трябва да се обадят на тел. 112 или в районното управление. Не се доверявайте на непознати хора и не предоставяйте свои и на близките си лични данни по телефона”, съветват още от полицията в разлепените из хипермаркетите в центъра на Пловдив листовки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България