Полицията в Разград обяви конкурс за ученици за авторска песен

Китаристът Георги Димитров от България, участник в конкурса миналата година.

Областен конкурс за най-оригинално послание с авторска песен на тема „Живот без дрога” обяви за 19 път полицията в Разград в партньорство с редица институции на местно ниво. В него могат да участват ученици от 5 до 12 клас от всички училища в областта.

До края на февруари се приемат заявки от участниците, които трябва да изпратят и текстовете на песните си в Центъра за работа с деца. Самият конкурс ще бъде на 21 март и ще се проведе в три категории - за индивидуални, вокално-инструментални и вокални състави.

Отличените ще получат предметни награди, осигурени от дългогодишните партньори на проявата в лицето но водещи предприятия от Разград.

От Областната дирекция на полицията допълват, че конкурсът е отворен за нови партньори и спонсори, които подкрепят посланията за намаляване разпространението на наркотиците и зависимостта от тях.

Конкурсът има и спортен модул, в който се провеждат различни състезания и игри, като алтернатива на рисковото поведение на младите през свободното им време.

Целта на проявата е превенция на разпространението и употребата на наркотични вещества сред подрастващите и насочване на младите хора към осмисляне на свободното им време чрез поощряване на творческите и спортните им изяви като алтернатива на рисковото поведение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България