Полицията гарантира: Готови сме и за атентат

Готови сме и за атентат! Това заявиха от СДВР денонощие преди дербито между ЦСКА и „Левски“. Целият наличен ресурс на полицията в столицата ще бъде ангажиран за опазването на реда на Националния стадион „Васил Левски“. На изградени контролно-пропускателни пунктове униформените ще извършват щателна проверка на всички посетители.

„От ЦСКА предпочетоха мачът да бъде пазен от нас, но и от охранителна фирма - признаха от СДВР. - Ние ще имаме минимално видимо присъствие, но ако нещата излязат извън контрол, ще се намесим.“

Старши комисар Антон Златанов призна, че униформените могат да се справят с охраната на двубоя, без значение от посещаемостта на дербито.

„Ще има полиция на всеки вход, без значение дали са домакини или гости - каза Златанов. - Чакаме 20 000 души, но ние сме готови да реагираме и при пълен стадион.“

В списъка със забранени предмети за двубоя попадат парфюми, чадъри, огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове и бутилки. „Васил Левски“ отваря врати два часа преди началото на срещата, или точно в 14,30 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ