Полицията задържа турски гражданин, издирван от Анкара

Снимка: Архив

Служители на ОДМВР – Пазарджик установиха и задържаха укривал се в България турски гражданин. Той е издирван в Турция за извършено престъпление, съобщи пресцентърът на МВР, без да уточнява за какво престъпление става дума.

Вчера към 16 ч в пазарджишкото село Алекоконстантиново за рутинна проверка бил спрян джип „Порше Кайен“ с турска регистрация. В превозното средство са установени двама турски граждани. Водачът, на 40 години, е законно пребиваващ на територията на страната. Извършена била проверка и на спътника му - 34-годишен негов роднина. Мъжът представил турска лична карта, издадена на друг човек /мъж на 36 години/.

В хода на предприетите действия по разследването е установено, че в рамките на 10 дни 34-годишният мъж се укрива от турските власти на територията на България. Според данните до този момент той е обявен за издирване на територията на Турция за извършено престъпление. Задържан е с полицейска мярка за срок до 24 часа за използването на чужд документ и за установяване на действителната му самоличност.

За случая е информирана Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ - МВР с оглед осъществяване на контакт с турските власти. Уведомена е Районна прокуратура - Пазарджик.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България