Полицията извърши контролиран взрив по време на обиск в Манчестър

Арестуваните след атентата вече са седем

В ранните часове тази сутрин, властите в Манчестър са извършили контролирана експлозия при претърсване на адрес в южната част на града, предаде БНТ.

Междувременно полицията в града съобщи, че е направила пореден арест, този път в Централна Англия, в рамките на разследването на атентата в британския град в понеделник.

Това е седмият задържан до момента, както и първият арест, извършен от британските органи на реда извън района на Манчестър.

По-рано полицията съобщи, че е извършила и друг арест.

При претърсвания в квартал "Блекли" в Северен Манчестър, властите потвърдиха, че задържана жена, но нейната възраст и самоличност не бяха съобщени.

В рамките на разследването на атентата вчера и днес вече бяха арестувани други петима мъже.

В Либия пък бяха арестувани бащата и братът на извършителя, 23-годишния Салман Абеди, който отне живота на 22-ма души и рани близо 65 други. Специалните сили в Триполи, отговорни за задържането на по-малкия брат на атентатора, Хашем, заявиха, че имат доказателства за връзки на двамата братя с групировката "Ислямска държава". Те допълниха, че Хашем е бил в контакт със Салман и е знаел за планираната атака.

Заради кървавият атентат министър-председателят на Великобритания Тереза Мей ще сведе до един ден участието си в срещата на върха на Г-7 в Италия.

Причината за съкращаването на визитата е нивото на заплаха над сигурността, което беше повишено до най-висока степен - "критично".

Въпреки че срещата продължава до събота, британският премиер планира да се върне в Кралството още утре.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа