Полицията нищи мистериозно прострелване на момче в Лом

Снимка: Архив

14-годишно момче е простреляно в главата и е настанено за лечение в болницата в Монтана. Животът му не е в опасност. Обстоятелствата около раняването на детето обаче все още не са ясни и се разследват, съобщиха от полицията.

Непълнолетният Иван С. пристигнал в Центъра за спешна помощ в Лом в неделя по обед с рана под брадата. При прегледа медиците установили, че под кожата има метално тяло с големина под 1 см, подобно на сачма. Лекарите уведомили за случая полицията и в центъра пристигнали служители на реда.

Пред тях момчето разказало, че предишния ден – в събота, около 18,00 часа, докато се разхождало с приятели по централната улица "Софийска" в Лом, усетил парене под брадичката.

Когато се прибрал вечерта в дома си Иван С. забелязал кръв под брадичката си и споделил с майка си, но не потърсили лекарска помощ. На следващия ден около обяд момчето усетило болка под брадата и с майка си отишли в Спешния център. Медиците настанили Иван С. в крайдунавската болница, но по настояване на родителите му по-късно момчето е било изписано и транспортирано в областната болница в Монтана. Там ще бъде направена операция за изваждане на сачмата, която най-вероятно е изстреляна от въздушна пушка.

Рана под брадата обаче е нeвъзможна при стрелба на улицата, коментираха криминалисти. Те са установили, че преди раняването момчето е празнувало с приятели и надута музикална уредба. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право