Полицията освободи три момичета, отвлечени за проституция

Снимка: Архив

След сигнал на майка, че дъщеря й е отвлечена, полицията откри заключени в хотел в Монтана три момичета. Най-вероятно девойките, една от които е непълнолетна,са били принуждавани да обслужват сексуално клиенти. Случаят се разследва, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

В понеделник към 23.15 часа 57-годишната Ванюша В. от врачанското село Лиляче се обадила на тел. 112 и съобщила, че щерката й е затворена насила в хотел в Монтана. Полицейски служители влезли в посочената сграда в центъра на града и в една от стаите открили 19-годишната Симона В. – дъщеря на Ванюша, 27-годишната Росица М. от Оряхово и 15-годишно момиче.

Трите момичета, които са от ромски произход, са били отведени в Районното управление на полицията, където разказали, че мъж от циганските квартали на Монтана насила ги заключил в хотела на 8 август, а една от тях била изнасилена.

Мъжът, посочен от момичетата като насилник, се издирва. Според неофициална информация две от момичетата са регистрирани за проституция във Врачанско. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право