Полицията откри за час отвлечен коч от поляна

Крадци на животни отвлякоха коч от ливада край шуменското село Осеновец, но полицията стигна до тях за час. Помощ оказала и пастирката, собственик на стадото, 44-годишната Мехнур Н., която запомнила номера на микробуса, с който дошли мнимите купувачи на животни.

Случката с щастлива развръзка се разиграла в понеделник към 9 часа, когато двама мъже с бус "Фолксваген Транспортер" започнали да обикалят стадото. Уж търсели кочове за покупка, а не харесали нито едно от трите животни на Мехнур. Докато обсъждали качествата на рогатковците, овцете на жената се разпиляли и тя се втурнала да ги прибира. "Купувачите" явно се възползвали и натоварили най-хубавото животно в колата.

Пастирката веднага забелязала липсата и подала сигнал в полицията. Съобщила и номера на возилото с разградска регистрация. Шуменските полицаи се свързали с колегите си в Разград. Оказало се, че бусът се води на Неджатин Р./54г./ от село Китанчево. Униформени отишли право в дома му и заварили насред двора коч. Мъжът се клел, че го е купил. На мястото веднага била доведена Мехнур, която си познала животното. На единия рог имало белег, другият бил счупен. Така жената с протокол за доброволно предаване си получила животното от крадеца. Установен и разпитан е и съучастникът му Галин Р./26г./ от село Люляково. За кражбата на коча е започнато бързо производство, съобщават от полицията.

Според униформени, отмъкнато животно се връща най-трудно. Обикновено злосторниците го колят веднага и раздават месото на вересия, за да не оставят следа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право