Полицията следи по списък над 100 апаши в Монтана

Снимка: Архив

Списък с над 100 криминално проявени лица е изготвен в Областната дирекция на МВР в Монтана и по него полицията постоянно наблюдава и контролира регистрираните за различни престъпления и нарушения апаши. Под надзора на органите на реда са и излизащите от затворите, съобщиха от МВР дирекцията.

„В началото на всяка година се съставя списък на лица от криминалния контингент, с които постоянно се провеждат срещи и профилактични беседи. Водим и разговори с Бюрото по труда за устройването им на работа. Целта е да предотвратим извършването на престъпления от тяхна страна и да улесним интегрирането им в обществото”, заяви старши инспектор Петър Петров.

В Областната дирекция на МВР се получават и известия от затворите за освобождаване на осъдени от региона, с които също се извършват периодично срещи и беседи, за да бъдат върнати към нормален живот, казаха криминалистите. Само през месец март в област Монтана са проведени 76 специализирани операции, в които са участвали 450 полицаи и 93 служители на жандармерията.

В хода им са разкрити 28 престъпления и са задържани 27 лица, съставени са 880 акта и са иззети 12 оръжия. От началото на годината в Монтана са извършени 15 измами отчетоха криминалистите. Миналата година телефонните измами са били 35, а прибраните от „ало апашите” пари – около 500 000 лева. „Надяваме се, че след разбиването на голямата група телефонни измамници у нас и в Румъния ударите им да секнат!”, казаха монтанските полицаи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право