Полицията с дар - пътен кодекс за шофьорите

Шофьорите приемаха с благодарност пътната книжка

Пътните полицаи в Шуменско изненадаха шофьорите с подарък в четвъртък в европейския ден без жертви на пътя. Освен проверка за изрядност, всеки стопиран шофьор в региона получаваше книжка със синтезирани предупреждения за безопасно шофиране и съответно полагащите се финансови и административни санкции по Закона за движение по пътищата, ако правилата се газят. Ала "пътният кодекс" е по инициатива на ОДМВР-Шумен и е издаден със съдействието на фирма "Алкомет"АД в 3 000 екземпляра. Очакваше се по време на 24-часовата специализирана акция всички книжки да бъдат раздадени, защото пътни екипи са пръснати масово по пътищата във всички шуменски общини.

Искаме с тези брошури във водачите да остане приятно усещане, ние наказваме обикновено, а подаръкът ще ги подсеща да са внимателни, коментира инсп.Веселин Георгиев от Пътна полиция-Шумен. Според него, водачите познават закона, но не знаят глобите и особено новите им актуализации. "Надяваме се като видят колко са завишени, това да ги направи по-предпазливи", коментира катаджията.

Дузина стопирани водачи пред медиите се оказаха без нарушения. Пенсионер дори предложи глобите да се завишат, защото нарушенията на пътя не спират. Мотото на тазгодишната кампания на Пътна полиция в България е „Спаси животи!”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България