Полиция влезе в ТЕЛК-Благоевград, проверяват експертни решения

СНИМКА: Архив

Полиция влезе по обяд във Втори състав та ТЕЛК-Благоевград, проверяват се пет експертни решения, издадени през миналата 2018 г., които в момента се обжалват в НЕЛК-София, съобщава БГНЕС. При проверката на служители от сектор „Икономическа полиция” към Първо РУП Благоевград са иззети документи.

„Нито Национална експертна лекарска комисия, нито Министерството на здравеопазването ни обръщат внимание, работата ни се увеличи няколко пъти, но никой не ни обръща внимание, имаме 12 задължения, но никакви права”, каза ръководителят на Втори състав на ТЕЛК д-р Олег Кашукеев.

В Благоевград функционират два състава на ТЕЛК. Според д-р Кашукеев "не можеш на никого да се оплачеш, няма кой да те чуе." „От сутринта съм приел 12 пациенти, повечето онкоболни, а другата комисия (Първи състав - б.р.) само документи преглеждат, никой не желае да се зарови в дейността на ТЕЛК-овете, защото ще се размирише здраво”, оплака се докторът.

Проверяваните от полицията днес пет решения на този състав на ТЕЛК са обжалвани и в момента чакат становище в НЕЛК-София.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България