Полиция, горски и жандармерия удариха нелегалните секачи в Монтанско

Прибрани са 5 каруци, 1 кола и 13 кубика дърва

Масирана акция срещу нелегалните секачи и търговци на дърва за огрев разгърнаха служители на МВР и горски в района на Монтана. Само за часове униформените са заловили пет каруци и един автомобил пълни с трупи и са открили незаконен склад на дърва за огрев, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Специализираната операция е започнала в следобеда във вторник и в нея са участвали служители на Районното управление на МВР в Монтана, на сектора за противодействие на икономическата престъпност в Областната дирекция на МВР, на Районната дирекция по горите в Берковица, Държавното горско стопанство в Монтана и Зоналното жандармерийско управление.

дърва нелегална сеч

В хода на операцията са задържани 5 конски каруци с 5 кубика дървесина без контролен горски знак и 4 моторни триона. Две от каруците са заловени на входа на село Вирове, а три – на входа на село Габровница. В село Доктор Йосифово е спипан лек автомобил "Форд Ескорт", превозващ 1 кубик дърва без контролен горски знак. Проверка установила, че номерата на возилото, шофирано от Пепи Д. /19 г./, са от друга кола.

По случая е образувано бързо производство в полицията в Монтана. В село Смоляновци пък са намерени и иззети складирани 7 кубика дърва за огрев без контролен горски знак. По време на акцията полицейските служители са проверили 32 МПС. Съставени са 6 акта по Закона за горите, 8 акта по Закона за личните документи и 2 акта по Закона за движение по пътищата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България