Полиция и община ще си взаимодействат при зимното поддържане на Пловдив

Мерки за ефективно взаимодействие на отговорните фактори при зимното поддържане, снегопочистване и снегоизвозване на Пловдив бяха набелязани по време на представители на общината, Областна дирекция на МВР и Областно пътно управление.

Пред заместник-шефа на полицията комисар Димитър Събчев заместник-кметът на Пловдив по транспорта инж. Златин Велев представи готовността на общината за започващото на 21 ноември (вторник) зимно дежурство.

Общинско предприятие „Чистота“ и фирмата подизпълнител „КМД” ЕООД разполагат общо с 88 машини – 55 снегорина, 26 разпръсквача на сол и 7 челни товарача. Освен това в наличност са и достатъчно противообледенителни материали – 4128 тона сол и 84 тона калциев хлорид.

Директорът на „Чистота“ Иван Стоянов пък разясни технологията на зимното дежурство. За да се следи състоянието на входно-изходните артерии на Пловдив, ще бъдат използвани видеокамерите както на Областна дирекция на МВР, така и на Центъра за управление на трафика.

Комисар Димитър Събчев от своя страна увери, че полицейските служители също ще съдействат за доброто поддържане на булевардите и улиците в града под тепетата при зимни условия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България