Полиция пази наводнените селища от крадци

Полицаи пазят наводнените селища от крадци. Много от хората са изнесли покъщнината си навън, за да се суши, а имало сигнали, че роми с каруци обикалят да търсят плячка. Според пострадали от водния ад, циганите пълнели каруците не само с железа, а отдолу маскирали крадени предмети, които нагло обирали от засегнатите от стихията собственици.

Семейство от Полски Извор разказа историята си, как преди няколко години с колата си на пътя попаднали във воден ад след пороен дъжд. Автомобилът им бил запратен в нивите и когато успели да го извадят от калта, оказало се, че е обран до шушка. сега стои на трупчета пред дома им.

Работата по отводняване, почистване и неотложно възстановяване на повредената инфраструктура в община Бургас продължава и през уикенда, съобщаман от общината. В село Равнец с ценна помощ се включват военнослужещи и затворници. Община Бургас готви разчетите на колко семейства да осигури строителни материали за домашен ремонт и нова бяла битова техника вместо повредената от водата. Тя изпрати раници, учебници, тетрадки и учебни помагала за всички деца от Равнец, които са ги загубили в бедствието, за да не изостават в учебния процес.

Домашен социален патронаж отива на място, за да се прецени има ли хора, които имат нужда в следващите дни да им се доставя у дома топла храна. В понеделник Дезинфекционна станция - Бургас започва да третира пострадалите райони, за да не се развият поради влагата болестотворни организми.

Кметът Димитър Николов няма да отмени частичното бедствено положение до понеделник.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България