Поли Паскова: Богоизбрана съм да лекувам

Нашият фолклор и танци са енергийният ни стълб към Космоса, твърди изпълнителката

Поли Паскова е ревностна радетелка за възраждането на българския фолклор чрез представянето му в съвременен и атрактивен вид. Освен автентични песни тя налага и авторска музика на фолклорна основа. Изпълнителката вписва в богатия си жанров репертоар над 500 песни и осъществява завиден контакт с публиката.

Поли Паскова, която е бивша баскетболистка, е омъжена, с три деца. Завършила е Националната спортна академия и Университета по библиотекознание и информационни технологии със специалност "Защита на културно-историческото наследство на България".

- Поли, миналата година направи грандиозен концерт в зала "Арена Армеец", наречен "Молитва за България". Сега възнамеряваш да представиш този своеобразен спектакъл на национално турне. Разкажи за това.

- Националното ми турне почва на 20 април и ще продължи до края на юни, ще обхване 20 града. Нарича се "Молитва за България" и освен че ще прозвучат много песни, ще се играят и народни хора. Вярвам, че една обща, обединена молитва отваря по-мощен канал за България към доброто.

Целта на това ми турне е да се повдигне българският дух и самочувствие, защото освен икономическа у нас има и духовна криза. Народът ни е минал през трудни изпитания и тъкмо силният дух го е спасявал и водил напред. От доста време се води целенасочен процес за промиване на самосъзнанието и аз съм убедена, че фолклорът е енергийният ни стълб към небето, той свързва нашето земно битие с безкрайния Космос.

Предстоящото ми национално турне правя с помощта на бизнес дамата Даниела Димитрова, която издава списание "Бизнес клуб". Така подаряваме националното турне на общините - концертите са напълно безплатни, в тях участват "Чинари", Шкумбата и много танцьори. След всеки концерт Даниела организира и бизнес форуми. Наела е лектори на международно ниво, които да дадат наставление на местни бизнесмени за развитието на силна икономика в техните региони.

- Преди време разказа как по време на твои концерти са се появявали странни изображения и светлини. Как разбра за това?

- От снимки, направени по време на концертите ми. В началото ги триех, мислех, че са с лошо качество. После забелязах, че се появяват и на фотоси от чужди фотоапарати. Отидох при най-добрите специалистки в областта, които контактуват с други измерения. Всички бяха единодушни, че това е вид лъчение, идващо от песните, които изпълнявам. Тогава си дадох сметка, че моята мисия е чрез гласа ми да трансформирам енергията на земята и да чистя хората духовно и физически. (Певицата показва снимки от концертите си из цялата страна, на които са запечатани кръгли светещи спирали и елипси около главата или сърцето на хората).

- Кога отвори сърцето си към духовното?

- Известно е, че умирайки, нищо материално не можем да вземем със себе си с двете ръце. От много години чета, интересувам се, защото ми се случват различни неща, които първо ме плашеха, после обаче се научих да ги приемам. През 2012 г., при едно от посещенията ми на Кръстова гора, след като се поклоних на Христовия кръст, с един свещеник влязохме в параклиса на "Св. Йоан", намиращ се в непосредствена близост. Изведнъж някой извика силно: "Елате да видите какво има тук!" На покрива на параклиса беше кацнал бял гълъб с нарисуван лилав кръст на гърдите. Започнах да го снимам (показва снимки) и с учудване видях, че това не е кръст, а птицата феникс. Изведнъж този гълъб литна към мен и аз инстинктивно се наведох, прелетя ниско над главата ми, след което кацна на съседния параклис, оттам на едно дърво и отлетя. Показах снимките на игумена и на монасите, питах ги тяхно ли е гълъбчето, но те не го бяха виждали никога преди това. Казаха, че тази птица е божествено проявление на Светия Дух, а всички знаем, че лилавото е цветът на най-високата духовна йерархия. Гледахме снимките на фотошоп и се оказа, че краските са естествени. Бях щастлива, че получих това голямо благословение!

- Напоследък изнасяш и лекции за българския фолклор. Какво разясняваш на тях?

- Те са на тема "Самолечение със звук и вибрация" и на тях разяснявам каква е силата на българския фолклор. Опитвам се да докажа истината, че нашите народни песни и хора лекуват, защото България е едниствената страна в света, която има 40 неравноделни такта. И тъй като човешкото тяло е изтъкано от звук и вибрации - всеки орган е с различна вибрационна честота - се изгражда една цялостна енергийна верига. Набивайки стъпки при различните наши хора, се повдига положителната вибрация на Вселената на ниво Земя. Всяко отделно хоро има определена вибрационна честота, която съответства на даден орган. Неслучайно в последно време българинът се е активирал да играе български хора, вместо да ходи на йога.

- Каква е лечебната сила на отделните български хора?

- Например Петруниното хоро активира щитовидната жлеза, Ганкиното работи за стабилността на дебелото черво, Пайдушкото активира сърцето и мозъка. Когато се играе ръценицата, тялото произвежда ендорфини или така популярния сред хората "хормон на щастието". Твърдя, че нашите народни песни и танци са лечебни. Затова много чужденци се прекланят пред народната ни музика - защото усещат силата й. А за всеки българин, където и да се намира той, на която и точка на света, народната ни музика незнайно как въздейства и вълнува, защото тя е закодирана в нашата ДНК, в нашата кръв. Българските народни хора ни обединяват, те повдигат духа, самочувствието, дават светлина, отключват доброто в нас. Хоровата терапия се ползва по целия свят.

Димитър САВОВ:

Може скоро да имаме лекарство срещу СПИН

Ако започнем да произвеждаме и продаваме в чужбина препарата на д-р Хари Жабилов, ще вдигнем държавата на крака, убеден е бизнесменът

Димитър Савов е бизнесмен. Роден е през 1958 г. в София и е завършил икономика. Създател е на първата частна петролна компания в България в зората на демокрацията, но е по-известен като човека, дал финансов гръб на д-р Хари Жабилов, който през 80-те години на миналия век разработва лек срещу рак на принципа на ваксините в специално създадена за научните му цели лаборатория в завода за антибиотици в Разград. След промените у нас през 1989 г. и пълната незаинтересованост на държавата изобретателят емигрира в САЩ, където умира след няколко години. Неговият син, който носи същото име, създава ново лекарство, този път срещу СПИН, което работи на друг принцип и е много по-ефективно. То е патентовано в САЩ през 2009 г. Там се произвежда в лабораторни условия и се прилага върху доброволци, докато текат клиничните изпитвания, необходими за регистрацията му. За лекарството на д-р Жабилов-син срещу СПИН в. "Жълт Труд" писа точно преди две години. Сега питаме Димитър Савов докъде стигна процедурата по регистрацията и ще видим ли скоро лекарството на бял свят.

- Г-н Савов, припомнете ни историята на д-р Жабилов и неговия лек.

- Д-р Хари Жабилов беше изключителен български учен, за когото трябва да се знае. Преди 10 ноември 1989 г. той имаше най-модерната лаборатория във фармацевтичния завод "Антибиотик" в Разград, която бе оборудвана с космическата за онова време сума 2 милиона валутни лева. Тогава още Жабилов-баща прави първото противораково лекарство в таблетъчна форма и докладва пред Политбюро и здравния министър Малеев. Но това става малко преди 1989 г. След това, вместо лекарството да се пусне на пазара, разграбват лабораторията - както всичко се разграби след 10 ноември. Жабилов остава в безтегловност, в пълния смисъл на думата, и заминава в Калифорния. Там аз се свързах с него и се включих с финансиране заедно с други хора. Той премина от правенето на лекарство за рак към лек за СПИН. Много се говореше за чумата на XX век тогава, а и в момента 34-35 милиона души по света се профилактират, но реалната бройка на болните е може би 500 милиона.

- Като сложим цяла Африка...

- Там не ги броят, а работят с проценти - в ЮАР са 45%. Така че Жабилов направи първото лекарство от имунни клетки на теле. Тогава то се експериментира и беше много добро, но по чисто бюрократични спънки не успяхме веднага да го регистрираме. За съжаление Жабилов почина от инфаркт. Сега работим със сина му. Всъщност д-р Жабилов-син, който наследи своя баща, създаде пет лекарства в инжекционна форма на базата на свински пепсин, които са патентовани в САЩ. Първото е за СПИН, второто - за рак и ракови клетки (особено ефективно за рак на матката, простатата, дебелото черво, панкреаса и за левкемия), третото - за хронични хепатити В и С, четвъртото - за ревматоидни заболявания, петото - общо за имунната система. Той също е много голям учен, само че е доктор химик.

- Как може с едно лекарство в няколко разновидности да се лекуват толкова различни заболявания?

- Общото е в техния генезис. За всички тях причината е вирус, за 40% от раковите - със сигурност, доказано е научно. Да вземем за пример само човешкия папилома вирус, който води до рак на матката и на други органи. Нашето лекарство е ориентирано към това да атакува причината, т.е. вируса. Петте патента са на базата на едно активно вещество - инактивирана пепсинова фракция. За разлика от класическите ваксини тук не се взема вирус, който да се прави нискоактивен, за да създава имунен отговор. Това е абсолютно чисто лекарство, което се явява протеазен инхибитор и имуномодулатор. Кзано най-просто, като инхибитор то има функцията да блокира вируса, който, лишен от хранителна среда, след като не може да проникне в CD4 клетките на имунната система, няма как да живее и да се размножава, а пък другите клетки килъри го атакуват и унищожават.

- Звучи много просто, защо никой досега не се е сетил?

- Не е толкова просто. Не вярвайте на приказката за този, който лежал под дървото и му паднала ябълка на главата... Който е вярващ, ще ме разбере. Изобретенията се дават на определен човек най-вече заради неговата вяра и заради моралната му същност. Тук става дума за едно ясно виждане, след като си изчистил духа си. Ако сте обърнали внимание, много пъти решението е някъде до нас, обаче ние гледаме в друга посока. След година, две, три го откриват и казваме: ама то беше тука, защо сега го виждам. Когато хората се научат да благодарят на Създателя за това, което са успели да постигнат, тогава той им дава и повече. Специално този български учен е много силно вярващ православен християнин. Обикновено се случва, че този, който очаква нещо, вярва, но в момента, в който получи славата, изведнъж забравя въобще да благодари на Господ. Трябва да се научим и в добрите времена да бъдем благодарни. Това е по отношение на науката. По отношение на парите, можеш да ги постигнеш и по друг начин - като откраднеш, убиеш, но това го плащат после децата. Затова аз лично смятам, че болестта СПИН е дадена като блокираща програма заради моралното състояние на човечеството. От болните в света над 70% са хомосексуално зависими мъже. Бог не иска да ги убие тези хора, ние като християни също не искаме, въпреки че в Стария завет заповедта е точно такава: "Ако мъж легне с мъж като с жена, и двамата са извършили гнусотия". И продължението: "Двамата да бъдат убити, кръвта да бъде върху тях". Но Исус Христос като милостив, благ, човеколюбив със своя кръст и с това, което даде на нас, даде възможност и на тях да се спасят. Може би дълго време не им е давано подобно лекарство, защото не е имало някой да им каже истината. Нека да се спасят физически, но да се спасят и духовно, да се откажат от греховете. Всички сме грешници - поглеждаш жена, съгрешаваш, но все пак влечението между мъж и жена е естествено, има любов, възвишеност. А между мъже е противоестествено.

И още...

В САЩ имат президента си за българин

Шопите от Слатина не успели да спасят Апостола

Жената на Волен Сиредров иска още деца

Анжела Недялкова стана европейска звезда

Доживяхме нашенец да получи "Оскар"

Христо Стоичков - удостоен с поредна чест

Миро отиде на карнавала във Венеция

Васко Найденов наложил кецовете в Русия

Прочут шеф "готви" бижута

Тошко Савов селфира с мечка

Лепа Брена аплодира Гришо в "Арена Армеец"

Добромир Банев написа книга за любовта

Българка влезе в гастрономическия елит

Русия готви Едуард Сноудън за "подарък" на Тръмп

Диагноза "паник атака" не съществува

Пациенти си "носят" доктора на гърдите

Честото пребоядисване води до шизофрения

Бионсе е бременна с близнаци

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл