Половин век от първата си лекция отпразнуваха в същата аудитория възпитаници на Стопанска академия

Възпитаници на Стопанска академия „Димитър А. Ценов” се срещнаха отново за да отпразнуват заедно 50 години от старта на своето обучение в свищовското висше училище. Випуск ’1973 на специалност „Научна организация на управленската дейност” (НОУД) отпразнува половинвековния юбилей с другарска среща, която се проведе в ауд.4 – мястото, където преди 50 години е бил първият им учебен час.

В родната Алма матер гостите бяха приветствани от доц. д-р Николай Нинов – зам.-ректор „Студентска политика и институционални комуникации”. Той връчи на всеки от присъстващите значка на Стопанска академия, а те споделиха спомени от първия си учебен час и забавни моменти от студентските си години в Свищов.

Участниците в срещата учредиха нов алумни клуб с името „НОУД ’73”, с председател Гинка Петкова. Основната цел, която си постави клубът е да утвърждава традициите и да подкрепя свищовската Алма матер. Сред съучредителите на клуба бяха проф. д-р Мария Андреева и Бонка Чиприянова – дългогодишни преподавател и служител в Стопанска академия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони