Половин милион лева в пликове задържа полицията в нова акция срещу Арабаджиеви

Снимка: Архив

Арестувани са трима, един от които е свързан със захарния завод "Кристал"

В рамките на разследването по досъдебното производство за данъчни престъпления и пране на пари, по което бяха обвинени членове на фамилия Арабаджиеви и техни служители, на 11 септември 2018 г. в Бургас бяха проведени процесуално-следствени действия, съобщиха от спецпрокуратурата.

При полицейска проверка на джип с трима пътника, у двама от тях са намерени хартиени пликове, съдържащи около половин милион лева.

По случая незабавно е уведомена Специализирана прокуратура. По неотложност процесуално-следствените действия са възложени на ОДМВР-Бургас. Установено е, че едно от лицата, у което са намерени над 298 000 лева (изтеглени от банкова институция) е пряко свързано с управлението на едно от инкриминираните дружества по досъдебно производство на СП – на захарния завод „Кристал“ в Пловдив. У друго лице е намерена и иззета сумата от 200 000 лв.

Задържани за 24 часа по Закона за МВР са трите лица, иззет е и джипа, с който са се придвижвали. Установява се тяхната съпричастност в евентуална престъпна дейност и участие в разкритата организирана престъпна група за усвояване на неследващ се ДДС, в т.ч. от фиктивни сделки на захарния завод в Пловдив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право