Половин тон алкохол на черно и купища нелегалeн тютюн спипаха митничари от Лом

Инспектори на Митница Лом предотвратиха през последния месец пет случая на разпространение на нелегални акцизни стоки. Заедно със служители на МВР крайдунавските митничари са разкрили и задържали в Лом, Видин, Вършец и Криводол 24 440 къса нелегални цигари, 78,8 кг нарязан тютюн и 434 л алкохол без документи за платен акциз, съобщиха от Агенция „Митници”.

На 16 май служители на ломската митница  и полицаи от пристанищния град открили в  два частни имота 10,5 кг. нарязан тютюн за пушене и 11 640 къса (582 кутии) цигари от марката "CAPITAL" без български акцизен бандерол.

Девет дни по-късно – на 25 май, екип на сектор "Оперативен контрол" в отдел "Митническо разузнаване и разследване" в ломската митница съвместно с мобилна група от Централно митническо управление заловили в частен имот във Вършец 264 л етилов алкохол - домашна ракия,  без документи  за плащатен или обезпечен акциз. По случая е образувано досъдебно производство.

На 6 юни служители на отдел „Митническо разузнаване и разследване", заедно с инспектори от митническа мобилна група открили при проверка в частен имот в Лом 12 800 къса (640 кутии) цигари без български акцизен бандерол от марките "CAPITAL", "ROYAL", "MAC slims", "FENCY", "DEAL classic", "CORSET" и "VIVA". Тютюневите изделия са били укрити в жилищно помещение и в домакински електроуреди. По случая е образувано досъдебно производство в Митница Лом.

На 20 юни инспектори от „Митническо разузнаване и разследване" и служители на МВР от Враца  заловили в частен имот и в района на общинския пазар в Криводол 68,3 кг тютюн без български акцизен бандерол. Стоката е иззета и по двата случая са образувани досъдебно и административнонаказателно производства.

На 21 юни митничарите съвместно със служители на полицията във Видин открили в дома на  физическо лице, заподозряно, че търгува  с нелегален алкохол, 170 л незаконна ракия в бутилки от половин до 11 литра. Контрабандните стоки са конфискувани.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право