Половин тон нелегална ракия откриха митничари в Лом и Монтана

Мобилни групи на Митница Лом задържаха половин тон нелегален алкохол при проверки в частни имоти в Лом и в Монтана, съобщиха от Агенция „Митници”.

На 10 октомври митнически служители открили в мазето на къща в Лом и пристройка в двора 146 литра жълта течност с мирис на етилов алкохол, налята в пластмасови туби с вместимост от 10 и 11 литра. Собственикът на имота не е представил документи за плащането на акциз според Закона за акцизите и данъчните складове.

На следващия ден – 11 октомври, в частен имот в Монтана митническите служители намерили в избеното помещение на къщата пластмасови туби от 5 и 11 литра, съдържащи безцветна и бледожълта течност с мирис на етилов алкохол. Откритото общо количество е 360 литра, а измереното на място алкохолно съдържание на течността е от 40 до 70% градуса. Собственикът на имота не е представил документи за произход или платен акциз и заявил пред проверяващите, че е търговец на плодове и от непродадена стока направил ракия. От откритите акцизни стоки са взети проби за лабораторен анализ.

По случаите ще бъдат образувани административнонаказателни производства.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право