Полските ВМС разполагат с 5 подводници

Полските ВМС разполагат с 5 подводници, 4 от които са остарели и престои поетапното им извеждане от употреба. Страната има програма за модернизация на флота и предстои закупуване на 3 нови подводници. Това каза при посещението си във Варна контраадмирал Мирослав Мордел, инспектор на Военноморските сили на Полша.Той беше посрещнат с официална церемония пред щаба на ВМС у нас.

Полското правителство провежда разговори с шведски, френски и германски корабостроителници за новите подводници. Полша успя да модернизира значителна част от своите ВМС. Имат голям опит в модернизирането на подводния флот. За нас е приоритет и възстановяването на подводното ни плаване, каза домакинът на срещата контраадмирал Митко Петев.

Между двамата бяха обсъдени въпроси на двустранното сътрудничество, борбата с нелегалния трафик по море и участието на военни кораби от двете страни в постоянните групи на НАТО.

"Очевидно Полша е важен член на НАТО и допринася съществено за създаването на европейско-атлантическата сигурност. За нас е важен опитът, който имат полските ВМС. в областта на военно техническата експертиза, каза още контраадмирал Митко Петев.Контраадмирал Мордел е във Варна до 30 юни, предвидени са посещения на фрегата "Верни" и във ВВМУ "Н.Й.Вапцаров"

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България