Полски гигант на пътя на Гришо

Йежи Янович е първият съперник на Григор Димитров на турнира „София Оупън“. 204-сантиметровият поляк се класира за днешния сблъсък след победа с 6:4, 6:4 над Дуди Села (Израел) в първия кръг.

Мачът бе равностоен, но гигантът се възползва от физическото си предимство и с мощни сервиси и удари от дъното на корта контролираше разиграванията. С напредването на мача той набираше самочувствие и ставаше все по-точен, като топките му падаха неспасяемо по линиите. Така Янович затвори мача предсрочно, след което се закани да окаже сериозна съпротива на Григор.

„Играли сме с него и очаквам отново да стане страхотен мач - заяви 26-годишният поляк. - Знам, че ще е трудно, но аз ще разчитам на сервиса и форхенда си. Доволен съм от моята игра, най-малкото защото не е лесно да се завърнеш на корта след близо година отсъствие.“

Димитров досега два пъти се е изправял срещу Янович. Българинът има загуба с 1-2 сета в Синсинати 2014, а година по-късно се реваншира с чиста победа в Рим. Полякът нашумя през 2013-а, когато стигна полуфинал на „Уимбълдън“ и бе №14 в световната ранглиста. Миналата година пропусна по-голямата част от сезона заради травма в коляното и в момента е 267-и в света.

Веднага след мача на своя бъдещ съперник Григор се възползва от паузата в програмата и излезе на централния корт да тренира с Александър Лазаров, съотборника му от националния ни тим за купа „Дейвис“. Мачът Димитров - Янович се очаква да започне днес не по-рано от 18 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт