Получаваме 1 млрд. куб. м. азербайджански газ годишно

2200 нови дървета в София тази година

България разглежда Азербайджан като водещ фактор за успешното реализиране на Южния газов коридор. След 2020 г. страната ни ще получава 1 млрд. кубически метра азербайджански природен газ годишно. Това заяви външният ни зам-министър Юрий Щерк. Според него дипломатическите отношения между България и Азербайджан са много добри и се развиват в положителна насока.

Зам-министър Щерк заедно с кмета на София Йорданка Фандъкова и посланика на Азербайджан в България Н. Пр. Наргиз Гурбанова засадиха три чинара в парк-музей "Врана".

Според Н. Пр. Наргиз Гурбанова тези дървета се засаждат като символ на приятелството между страната й и България. Така се отбелязват 100 години на Азербайджанската демократична република.

Над 300 000 души са посетили парк-музей "Врана" за последните пет години, обясни кметът Фандъкова. В парка има над 800 растителни вида, доставяни от цял свят.

Тази пролет Столична община засажда 1200 дървета покрай улици и булеварди, и в паркове и градини. Над 700 вече са посадени. 2200 са новите планувани дървета в София до края на годината. 120 хил. ще са тези в гората на София в кв. „Суходол“, по която тече залесяване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България