Полша и Унгария очакват до дни пика на епидемията

Пикът на епидемията от новия коронавирус в Полша може да бъде след няколко дни, заяви днес говорителят на правителството Пьотър Мюлер, съобщи БТА.

"Изглежда, че ако поддържаме нашата дисциплина, има шанс нарастването на броя на заразените да достигне своя максимум през идните дни, след което постепенно да започне да се забавя", ката той пред обществената телевизия.

По-рано полският премиер Матеуш Моравецки прогнозира пикът на епидемията в страната да бъде през май или юни. По данни от вчера в Полша има 5575 потвърдени случая на заразяване с коронавируса и 174 починали.

В същото време, Унгария регистрира най-големия дневен ръст на заразените с вируса, предаде още Ройтерс, като се позова на властите.

През последното денонощие в страната са били потвърдени 210 случая. С това общият брой на заразените там е достигнал 1190. Регистрирани са били и 11 смъртни случая. С това общият брой на починалите в Унгария от коронавируса вече е 77.

Вчера унгарското правителство на премиера Виктор Орбан удължи за неопределено време националната карантина с цел забавяне на разпространението на заразата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа