Помагат на бизнес идеи в тютюневите региони

Вержиния Джевелекова, мениджър „Връзки с обществеността“ във „Филип Морис България“ и Елица Баракова, изпълнителен директор на Фондация „Бикоуз“ представиха резултатите от програмата през 2019 г. Снимка: Пламен Стоименов

1500 възрастни с безплатен медицински преглед

Сто и петдесет идеи за бизнес получили опитни предприемачи, които се срещат с хора от тютюнопроизводителните региони - Благоевград, Кърджали, Силистра, Хасково и Шумен, и помагат на местните да развият идеята си в работещ бизнес. Това се случило по време на 17 срещи по програмата „Забавно лято, грижовна есен“, която движат Фондация “Бикоуз” с подкрепата на “Филип Морис България”.

За пета поредна година тя подкрепя хората в 25 малки населени места, като до момента над 1 млн. лв. са инвестирани по програмата, стана ясно при представяне на резултатите.

През 2019 г. в рамките на програмата 649 ученици посетили 30 образователни академии през лятото. Децата са доволни, тъй като академиите разнообразили лятната им ваканция. За три дни свободните места в единия от градовете се запълнили. 41 учители от пет училища в регионите са били обучени как да използват иновативни инструменти за работа с учениците. Екип от лекари от Александровска болница прегледали безплатно над 1500 възрастни, които нямали достъп до болници. Според резултатите една трета от прегледани не са знаели за диагнозите, които лекарите им поставили.

„Ще продължим да разширяваме програмата и присъствието й на нови места, както и да я обогатяваме с нови дейности“, обяви Вержиния Джевелекова, мениджър „Връзки с обществеността“ във “Филип Морис България”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България