Помпео: Тръмп иска подобряване на отношенията с Русия

Лавров се надява на конкретни предложения

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се стреми към подобряване на отношенията с Русия, заяви американския държавен секретар Майк Помпео преди началото на преговорите с руския си колега Сергей Лавров.

"Време е да изградим нова, по-конструктивна връзка между Вашингтон и Москва. Не ни е предопределено да сме противници по всеки въпрос", добави Помпео, като изтъкна сътрудничеството между двете страни по въпросите в борбата с тероризма, пише RT.

"Днес съм тук, защото президентът Доналд Тръмп е решен да подобри тези отношения", заяви Помпео. "Надявам се, че можем да намерим сфери, в които имаме набор от припокриващи се интереси и наистина да започнем да изграждаме силни връзки", отбеляза държавният секретар на САЩ.

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров се надява по време на преговорите с американски му колега Майк Помпео да бъдат изработени конкретни предложения за подобряване на руско-американските отношения, предава ТАСС.

„Надявам се, че днес ще можем да изработим конкретни предложения за извеждане на руско-американските отношения от сегашното печално състояние, в което се оказаха заради различни обективни и субективни причини“, заяви Лавров в началото на преговорите с Помпео.

Министърът подчерта, че между Москва и Вашингтон съществуват проблеми, които изискват както „незабавни мерки, така и изработването на дългосрочни системни решения“.

„Разбираме, че и от двете страни са се натрупали немалко подозрения и предубеждения. Не печелим нищо от това. Взаимното ожесточаване увеличава рисковете за нашата и вашата сигурност и предизвиква тревога в цялата световна общност“, каза още руският министър.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия