Поне 14 души са загинали в Италия, очакват се нови трусове

Стана ясно, че най-малко 14 души са загинали при земетресението в Централна Италия. Силно са пострадали градовете Акумоли, Амтриче, Поста и Аркуата дел Тронто, предаде Интерфакс, позовавайки се на местни медии.

„В момента на разсъмване, виждаме, че ситуацията е дори по-ужасяваща отколкото се опасявахме“, заяви кметът на Акумоли Стефано Петручи. Той добави, че са разрушени много домове, а „хората се намират блокирани в руините и не подават признаци на живот“.

Кметът на Амтриче Серджио Пироци съобщи, че в града има сериозни повреди, а под отломките може да се намират хора. Той добави, че има активизирани свлачища.

„Основната ни цел е да спасим колкото се може повече хора. Чуваме гласове от развалините и ние трябва да спасим тези хора“, подчерта той.

Според директора на италианския Институт по геология и геоинженерство Паоло Месина нови земетресения в зоната на това от тази нощ в Централна Италия са напълно вероятни, предаде ТАСС.

„Засега нямаме достатъчно информация, но става дума за сеизмична активност на обширна територия в централната част на страната. За жалост нови подземни трусове са напълно възможни“, заяви експертът.

https://www.youtube.com/watch?v=rLEWa0nto7M

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа