Поне 800 ще викат за "петлите"

Нашествие от френски привърженици се чака в София в следващите дни. Предварителните прогнози са, че най-малко 800 запалянковци на "петлите" ще пристигнат за мача с България на националния стадион "Васил Левски" в събота. Само 400 ще са феновете от официалния фен клуб на отбора. Във Франция не се наемат да кажат точно колко ще са другите запалянковци, които ще се отправят на поход към българската столица.

„Очаква се голяма подкрепа от трибуните и от наши сънародници - пише френското издание „Екип“. - Билет за гостуващата агитка е 17 евро. Цената е малка, което е допълнителен плюс. Имаше и допълнителни отстъпки, стигащи до 40% за хората, които си бяха купили пропуск за мача до края на септември.“

Изданието допълва, че по официални данни има над 2000 французи, които работят в България.

„Най-много са служителите в автомобилната индустрия, банките, застрахователните компании и други офиси на наши фирми, които са разположени в София“, пише още „Екип“.

В събота на националния стадион се чакат над 20 000 зрители. Рекорд в сравнение с посещаемостта на мачовете на трикольорите в последните години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ