Попето задмина Трифон, Котков и Стилиян

Със спечелването на втора поредна статуетка за футболист №1 на България Ивелин Попов изпревари във вечната ранглиста имена като Георги Аспарухов, Никола Котков, Стилиян Петров и Трифон Иванов. Въпросното легендарно каре е печелило по веднъж приза за кавалер на годината. В същото време Попето се нареди до имена като Кирил Ивков, Красимир Балъков и Димитър Пенев.

Недостижим по този показател си остава Димитър Бербатов със 7 трофея, а втори е Христо Стоичков с 5. Това бе и 22-рият път, в който за победител е избран футболист, играещ в чужбина.

„Давам си сметка, че печеля наградата два пъти. Такова е поколението, такъв е материалът. Малко е несправедливо такива легенди само по един път (като Георги Аспарухов и Никола Котков), а аз два пъти, но съм се родил в друго време”, призна той пред БНТ1.

В Русия обърнаха сериозно внимание на успеха на Ивелин Попов. Основният акцент пада върху признанието на нападателя, че ще остане да играе в „Спартак“ (Москва) и през пролетта въпреки огромното желание на „Трабзонспор“ да го има в редиците си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ