Популярността на Тереза Мей спада драматично

Битката за мястото на Даунинг стрийт става все по-драматична 10 дни преди общите избори

Ново проучавне на общественото мнение, в неделното издание "Обзървър", показва, че популярноста на премиера Тереза Мей спада драматично за сметка на лидера на лейбъристите Джеръми Корбин, информира БНР.

Проучването на института „Опиниум“, проведено по поръчка на неделното издание „Обзървър“, показва, че битката за мястото на Даунинг стрийт става все по-драматична 10 дни преди общите избори. Намаляването на преднината на Тереза Мей е в резултат на нeйното решение да обяви извънредни избори и да фокусира кампанията си почти изключително върху изтъкване на предимствата на нейното ръководство в сравнение с Джеръми Корбин, заключават експертите.

Анкетата показва, че повече от една трета от гласоподавателите – 37 на сто – гледат по-негативно на премиера, отколкото в началото на кампанията, за сметка на 25 процента, които й дават по-положителна оценка. Обратната тенденция се наблюдава при Джеръми Корбин – 39 на сто гледат по-положително на лидера на лейбъристите сега в сравнение с 14 процента, които не го одобряват. Като цяло преднината на консевраторите се задържа в рамките на 10 процента, но промяната в отношението на избирателите към лидерите на двете основни партии е тревожен сигнал за стратезите на премиера, смятат от института „Опиниум“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа