Попфолк певицата Бони изобличи измамници

Колеги на фолк певицата Бони се покатериха на гърба й, за да си облажат душите с няколко минутки слава за нейна сметка, твърди HotArena.

В сайтовете за видео споделяне изтече звукозаписен файл с колаборация, в която певицата уж участва. Към него върви и видео с нейно изображение, за да подплати версията, че Бони наистина е част от този проект.

Истината обаче е съвсем друга – певицата сподели в дълго прес съобщение, че изобщо не е давала съгласието си официално или неофициално да бъде въвлечена в подобно нещо. И поради тази причина счита, че това е опит други лица да си правят реклама чрез нейното име, глас и лик.

Изпълнителката на „Клада от страст“ е категорична, чи ще потърси отговорност за своеволното използване на популярността й, като за целта е сезирала компетентните органи. Ето как започва обръщението й:

Скъпи приятели, в публичното пространство се разпространява звукозапис, видеоклип с изображения с моя лик от недобросъвестни лица. Записът е с моя вокал и се твърди, че имаме съвместен проект. Същото не отговаря на истината. Не съм давала съгласие лика, гласа и името ми да бъдат използвани за реклама на когото и да било. Въпросните лица използват моята популярност с цел реклама. Всяка рекламна форма трябва да бъде законна, благоприлична и вярна. Отговорността за съдържанието на заявената реклама и съответствието на текста и изображението към нея следва да са съобразени с нормативните разпоредби на българското законодателство, в противен случай би могла да се търси съдебна отговорност.

Никой няма право, без да е получил изрично, писмено разрешение от съответната личност, да използвате името или изображението й, това е в нарушение на българското законодателство. Никой, без изричното ми писмено съгласие, респ. сключен договор, няма право да използва снимки от видеозаснемане на проект, няма право да използва изцяло или частично композициите, няма право да използва отделни кадри, нито да изпълнява публично музикално произведение, над което имам права. На лицата, позволили си горепосоченото противоправно поведение, ще бъде потърсена отговорност по реда на Закона за авторското право и сродните му права. А както и законодателството, защитаващо от злоупотребата с лични данни”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл