Попчето дойде в съда, маскиран като нинджа

8 месеца след зверството извършителят бе в неизвестност

Поиска детектор на лъжата, за да докаже, че не е ритал несретника

Петър Попчев- Попчето застана пред магистратите в Бургас заради зверското убийство на бургазлията Николай Г. Попчето се появи в съда маскиран като нинджа, увит с черен шал, като бе оставил само малка пролука, за да вижда къде върви. В съдебната зала, той свали шала, а защитата му поиска делото да бъде върнато в прокуратурата за допълнително разследване. Магистратите обаче не уважиха искането, а процесът ще се гледа по общия ред, като следващото заседание бе насрочено за началото на март.

Попчето е обвиняем за това, че вечерта на 18.06.2016 г. срещу 19.06.2016 г., около 00:00 часа, в градинката до жп гарата в Бургас при условията на опасен рецидив и по хулигански подбуди умишлено умъртвил Николай Г. Градинката е печално известна като сборище на проститутки, бездомници и криминогени. В момента Николай, който водел скотски начин на живот, защото бил беден и безработен, седял там.

Петър Попчето нанесъл множество силни удари на Николай, вследствие на което му причинил черепно мозъчна травма и изпадане в състояние на кома. Николай е починал в болницата, а Попчето се укрил и осем месеца след смъртта на жертвата, е бил задържан в столицата.

Пред магистратите, Петър Попчев натопи авера си- Тихомир. Той каза, че именно Тихомир е нанесъл ударите, Попчето дори му казал да спре. За да докаже истинността на тези си твърдения, обвиняемият дори поиска детектор на лъжата. Той отрече също и да се е укривал, след като Николай е издъхнал. "Никой не ме е тъпрсил", отсече Попчето.

Окръжен съд – Бургас конституира като частни обвинители и граждански ищци К. Г., майка на пострадалия и неговата сестра, С. Й. Съдът прие за съвместно разглеждане предявените граждански искове – от К. Г., обезщетение за причинени й неимуществени вреди от смъртта на нейния син в размер на 200 000 лв. и обезщетение от 1 500 лв. за причинени имуществени вреди, и от сестрата С. Й.- обезщетение за претърпени неимуществени вреди в размер на 130 000 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право