Попътен вятър понесе Начева към златото

Александра Начева спечели втора титла за България от младежките олимпийски игри в Буенос Айрес. 17-годишната атлетка триумфира в тройния скок като постигна 13,76 метра още в първия си опит. За отличния скок й помогна и попътния вятър със скорост 1,4 м/с, който е в рамките на допустимите 2,0 м/с.

Така пловдивчанката събра сбор от 27,62 м от най-добрите си опити в двата състезателни дни. След първия тя беше наравно с испанката Мария Висенте, която вчера остана на 19 см от Начева и взе сребро с общ резултат 27,43 м.

Така Сани вече има двете най-големи титли във възрастовата си група, след като през лятото спечели световната титла за девойки до 20 г. С нейното отличие България вече има по 2 златни, сребърни и бронзови медала и е на 28-о място в неофициалното класиране по нации.

Шанс за медал има и Горяна Стоева, която отстъпи с 1:4 съдийски гласа на Адижат Гбадамоси (Нигерия) в полуфинала в категория до 51 кг на боксовия турнир. Късно снощи бе битката и за бронза.

Татяна Воложанина се класира 5-а в многобоя по художествена гимнастика с 62,100 точки. Зорница Стоилова и Шчаба Бом (Унгария) завършиха 11-и в микс щафетата от модерния петобой, а Христо Панайотов и Екатерина Тарева (Киргизстан) останаха 17-и.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт